Šukutės su šafranu ir grietinėle

Jums reikės:

10 šukučių;

Sviesto kepimui;

3 skiltelės česnako;

1 nedidelis svogūnas;

Truputi laiškinio svogūno;

200 g grietinėlės;

Puse citrinos sulčių;

Truputi druskos;

Šafrano;

Pipirų.

Kaip pasigaminti:

Pradžioje ruošiamas padažas: ištirpiname keptuvėje sviestą ir pakepiname smulkiai supjaustyta svogūną ir česnaką. Kada svogūnas ir česnakas apkeps įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite smulkiai supjaustyto laiškinio svogūno pamaišykite ir pilkite grietinėlę, palikite kol grietinėlė užvirs ir suskystės. Įdedame truputi druskos, šafrano, pamaišome ir nuimame nuo ugnies.

Kepame šukutes: šukutes nusausiname ir apibarstome iš abiejų pusių druska ir pipirais, ištirpiname sviestą keptuvėje ir dedame šukutes, apkepame po 2 min iš kiekvienos pusės.

Į lėkštę pilame padažą ir ant viršaus dedame iškepusias šukutes.

Skanaus!