Šaksuka

Jums reikės (2 asmenims):
2-4 kiaušiniai;
1 vnt. raudonos paprikos;
1 vnt. vidutinio dydžio svogūno;
2-4 skiltelės česnako;
1,5 a.š. kumino;
1 a.š saldžiosios paprikų miltelių;
1 skardinė savo sultyse konservuotų smulkintų pomidorų arba šviežių supjaustytų be odelės pomidorų;
Kalendros;
Druskos;
Pipirų;
Aliejaus kepimui.

Kaip pasigaminti:
Ant aliejaus pakepame smulkiai supjaustytus svogūnus, papriką. Kada daržovės pakeps dedame česnaką ir visus prieskonius, kada pasklis malonus aromatas, ant pakeptų daržovių užpilame konservuotus pomidorus, ir pakepame kelias minutes, jei naudosite šviežius pomidorus, kepinkite kol išgaruos vanduo. Į visą masę įmušame kiaušinius ir uždengiame dangčiu. Paliekame 3-7 min troškintis (troškinimo laikas priklauso nuo to, kokio kietumo kiaušinius mėgstame). Nuimame dangtį ant viršaus uždedame smulkintos kalendros lapelių.
Šakšuka yra tradicinis žydų pusryčių patiekalas, kurį patariame valgyti su prancūzišku batonu.

Skanaus!