Jums reikės:
100 ml sauso balto vyno;
100 ml grietinėlės;
3-4 česnako skiltelių;
Mažos smulkiai pjaustytos svogūno galvutės arba laiškinių svogūnų;
Druskos pipirų pagal skonį;
Truputi sviesto ar alyvuogių aliejaus kepimui;
Kaip pasigaminti:
Jei naudojate šviežias midijas, tuomet jas palaikykite šaltame vandenyje apie 1 valandą, kad neliktų smėlio. Nutraukite jų barzdeles, nugrandykite kiautus ir gerai išplaukite negailėdami šalto vandens.
Jei naudosite šaldytas tai tiesiog jas praplaukite šaltu vandeniu.
Dideliame puode įdėkite sviesto (galima naudoti ir alyvuogių aliejų), dėkite susmulkinta česnaką, smulkinta svogūną ar svogūno laiškų ir viską pagardinkite pipirais ir druska. Kada pasklis malonus česnako kvapas dėkite midijas ir įpilkite vyno, pamaišykite ir uždenkite dangčiu. Palikite apie 4-5 minutes, kol neatsivers kiautai, neatsivėrusias midijas išmeskite. Vėliau pilkite grietinėle ir pamaišykite. Midijas patiekite su bagete, prancūzišku batonu arba keptomis bulvytėmis.