Jums reikės:
2 stiklinės miltų;
truputi druskos;
Vandens;
Sviesto papločiams aptepti.
Įdarui:
200 g. maltos mėsos (jautiena, aviena, kalakutiena);
1 svogūnas;
2 -3 česnako skiltelių:
Prieskonių pagal skonį (džiovintų paprikų, malto kumino, čili pipirų);
2 v. š. kedrinių pinijų arba anakardžio riešutų;
Raudonosios paprikos;
Aliejaus kepimui
Kaip pasigaminti:
Pradžioje paruoškite tešlą. Miltus suberkite į dubenį, įdėkite druskos ir po truputi pilkite vandenį ir minkykite, kol susiformuos tešlos gabalas. Gerai išminkykite ir palikite pastovėti 20 minučių.
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite aliejų ir sudėkite maltą mėsą. Mentele mėsą susmulkinkite ir vienodai paskirstykite, prieš baigiant kepti suberkite prieskonius. Atskirai pakepkite, svogūną ir papriką. Mėsą, svogūną, papriką ir kedrines pinijas sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite.
Tešlą padalinkite į 10 vienodų gabalėlių. Stalo paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite į didelį ploną ovalą, vienoje pusėje dėkite įdarą, tešlą sulenkite per pusę. Rankomis suspauskite kraštus. Paruošti paplotėliai turi būti ploni, nes kitaip jie nespės iškepti.
Įkaitinkite keptuvę (nepikite jokių riebalų), dėkite paplotėlį ir apkepkite iš abiejų pusių. Ant paplotėlių turi susidaryti rudi taškeliai. Dėkite paplotėlį ant lėkštės ir ant viršaus uždėkite truputi sviesto ir jį paskirstykite. Paplotėlius dėkite vieną ant kito.
Valgomi šilti su mėgiamomis daržovėmis.