Chačiapuri

Tešlai, 5 chačiapuri:

Kvietinių miltų dėti tiek, kad būtų tešla ne kieta, o labai minkšta ;
400 ml kefyro;
50 ml aliejaus;
Truputi druskos ir cukraus.

Įdarui:

200 g. mozzarella sūrio;
200 g. fetos sūrio;
Šviežios kalendros;
Truputi druskos;

Tepimui sviesto;

Paruošimas: Tešlos ingredientus sumaišome ir paliekame pastovėti 15 min.

Įdaras. Sūrius, kalendrą susmulkiname virtuviniu kombainu įdedame druskos,  jei neturite kombaino sūrius sutarkuokite, o kalendra supjaustykite.

Tešlą padaliname į 5 vienodas dalis ir rankomis iškočiojame 5 nedidelius paplotėlius, į vidurį dėkite sūrių masę. Surinkite papločio kraštus ir ties viduriu suspauskite. Kadangi tešla labai minkšta kočėlo nenaudokite, stenkites rankomis formuoti paplotį.

Dėkite į įkaitintą keptuvę (riebalų pilti nereikia), kada apskrus, apverskite. Iškepusius chačiapuri aptepame sviestu.

Skanaus!