Chačiapuri – Gruziniškas patiekalas

Tešlai:

300 g. miltų;
200 ml šilto pieno;
15 g. šviežių mielių arba 7,5 g. aktyvių džiovintų mielių;
Truputi druskos ir cukraus.

Įdarui:

100 g. mozzarella sūrio;
100 g. fetos sūrio;
100 g. fermentinio sūrio;

Tepimui kiaušinio trynys arba ištirpintas sviestas.

Paruošimas: Dubenėlyje sumaišykite mieles, cukrų, druską ir šilta pieną. Palikite pastovėti 10 min. šiltoje vietoje, kol paviršiuje pasidarys nedideli burbuliukai. Į mielių masę suberkite miltus ir gerai išminkykite. Tešlą palikite 3-4 valandom. Jei labai skubate 1 valandą, tačiau ne trumpiau.

Įdaras. Sūrius sutarkuokite (palikite truputi sūrio masės pabarstymui).

Tešlą padaliname į 4 dalis ir iškočiojame 4 papločius. Į papločio vidurį dėkite sūrių masę. Surinkite papločio kraštus ir ties viduriu suspauskite. Tada atsargiai pakočiokite kočėlu.

Viršų patepkite kiaušinio tryniu ir apibarstykite sūriu kurį palikote pabarstymui arba ištepkite ištirpintu sviestu.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite 15 min.

Skanaus!