Revani pyragas – Turkiškas patiekalas

revani
Jums reikės:

1 stiklinės grietinės
3 kiaušinių
4 v.š. alyvuogių aliejaus
1 stiklinės manų kruopų
1 stiklinės cukraus
4 v.š. miltų
1 v.š. vanilinio cukraus
2 a.š. šaukšteliai sodos
puse citrinos
2 v.š. smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų
alyvuogių aliejaus kepimo indui ištepti
kokoso drožlių papuošimui

Sirupui:

1 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės vandnes
puses citrinos sulčių

Kaip pasigaminti:

Kiaušinius, aliejų  išplakti plaktuvu, suberti manų kruopas, cukrų ir viska gerai išmaišyti, vėliau dėti miltus, vanilinį cukrų, supilti citrinos sultis. Į grietinę įdėti sodos išmaišyti ir supilti į tešlą. Viska gerai išmaišyti. Kepimo indą ištepti alyvuogių aliejumi  ir supilti pyrago tešlą, apibarstykite smulkintais lazdynų ar migdolų riešutais. Dėkite pyragą į įkaitintą orkaitę (180 °C)  ir kepkite apie 40 min.

Kol pyragas keps paruoškite sirupą. Į puodą supilkite vandenį ir cukrų pavirkite 5 min., tada supilkite citrinų sultis ir taip pat pavirkite 5 min. Sirupą atvėsinkite.

Sirupą lėtai užpilkite ant iškepusio pyrago. Palaukite kol pyragas visiškai atvės.

Skanaus!