Ravioli – Itališkas patiekalas

Jums reikės:

TEŠLAI

350 g miltų;

3 kiaušiniai;

2 šaukštai alyvuogių aliejaus.

ĮDARUI

400 g Ricotta sūrio;

200 g špinatų;

truputi malto muskato;

druskos;

maltų juodųjų pipirų.

PADAŽUI

50 g sviesto;

1 česnako skiltelę;

šviežių šalavijų lapelių;

maltų juodųjų pipirų;

Parmezano sūrio pabarstymui.

Kaip pagaminti:

Suberkite miltus ant stalo, padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinius ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Minkykite tešlą apie 5-7 minutes, ji turi nebelipti prie rankų. Tešlą apdenkite ir pradėkite gaminti įdarą.

Špinatus pavirkite, kol jie sukris. Leiskite atvėsti, nusausinkite, susmulkinkite ir sumaišykite su Ricotta sūriu, pagardinkite druska,  maltu muskatu ir pipirais.

Išimkite tešlą ir iškočiokite ploną tešlos lakštą (galima naudoti makaronų gaminimo mašinėlę). Palyginkite kraštus, taip pat paruoškite kitą tešlos dalį. Pirmą tešlos dalį apipurškite vandeniu ir kas 5 cm uždėkite po šaukštelį įdaro ir uždenkite kita tešlos juosta. Pradedami nuo vidurio paspauskite tešlą, kad neliktų oro, apspauskite aplink įdarą, kad neišbėgtų verdant. Pjaustykle ar peiliu supjaustykite vienodais kvadratėliais.

Pasigaminkite padažą: sviestą ištirpinkite nedidelėje keptuvėje, sudėkite susmulkintus šalavijus ir česnako skiltelę, pagardinkite maltaisiais pipirais.

Dideliame puode užvirkite vandenį, berkite šiek tiek druskos ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Virkite apie 5 minutes kol iškils.

Išvirusius Ravioli apipilkite sviestiniu padažu ir apibarstykite tarkuotu Parmezano sūriu.