Moussaka (Turkiška)

Jums reikės:

3 baklažanai;

4 -5  bulvės;

2 svogūnai;

4 pomidorai;

250 g jautienos faršo;

2 raudonos paprikos;

1 a.š. pomidorų pastos;

Prieskoniai: čiobrelių, maltų pipirų, druskos, džiovintų petražolių (pagal skonį);

Aliejaus (kepimui);

Fermentinio arba fetos sūrio (apibarstymui)

Kaip pasigaminti:

Baklažanus supjaustyti griežinėliais ir apibarstykite druska ir palikite 20-30 min pastovėti. Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnus, česnakus, pomidorus (nulupkite odelę) ir paprikas taip pat supjaustykite smulkiais kubeliais.

Apkepkite bulves pagardine druska.  Iškepusias bulves išimkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Toliau kepkite svogūnus, kada svogūnai apkeps sudėkite jautienos faršą, mėsai baigiant kepti pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais, petražolėmis, dėkite česnaką, pomidorus, papriką ir pomidorų pastą ir patroškinkite 7 minutes.

Kol mėsa troškinasi nuplaukite nuo baklažanų druską, nusausinkite ir juos apkepkite iš abiejų pusių.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C, į karščiui atsparų indą įpilkite puse troškintos mėsos, ant viršaus berkite puse keptų bulvių ir ant jų sudėkite baklažano riekeles, ant viršaus vėl dėkite likusį mėsos troškinį, vėl likusias iškepusias bulves ir baklažano riekeles. Indą dėkite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Jei naudosite fermentinį sūrį tai baigiant kepti troškiniui apibarstykite sūriu ir pakepkite orkaitėje kol sūris gražiai apskrus. Jei naudosite fetos sūrį tai apkepą išėmus iš orkaitės tiesiog apibarstykite.

Skanaus!