Lazanija su vištiena – Itališkas patiekalas

Jums reikės:                                                                     lazanija-suvistiena

200 – 250 g. lazanijos lakštų;
500 g. maltos vištienos;
Šaukštelis vištienos prieskonių;
200 g. fermentinio siūrio;
Sviesto formai ištepti.

BALTASIS PADAŽAS:

3 šaukštai sviesto;
5-6 šaukštai miltų;
500-600 ml pieno;
Druskos pagal skonį.

POMIDORŲ PADAŽAS:

400 g. trintų konservuotų pomidorų;
3 česnako skiltelės;
sauja bazilikų lapelių arba šaukštelis džiovintų ;
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti:

Apkepkite maltą vištieną, pagardinant vištienos prieskoniais. Pagaminkite Baltąjį padažą: pakaitinkite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydami pilkite pieną. Nuolatos maišykite kol padažas sutirštės. Pomidorų padažas: konservuotus pomidorus supilkite į indą, pagardinkite druska, pipirais, bazilikais, įspauskite česnako skilteles.

Ištepkite sviestu kepimo formą (10×30 cm dydžio). Pirma dedame baltąjį padažą ir uždedame lakštu. Toliau kiti sluoksniai turi būti tokie: baltasis padažas, vištienos sluoksnis, pomidorų padažas, tarkuotas fermentinis sūris, lazanijos lakštas. Paskutinį sluoksnį prispauskite lakštu, užtepkite baltuoju padažu ir apibarstykite fermentiniu sūriu (galima uždėti džiovintų pomidorų ar šviežių pomidorų griežinėlių ant viršaus).

Skanaus!